Ana içeriğe atla

OGBT #4 | Başlayanlar - Lissa Price | Tanıtım Videosu & Kitap Değerlendirmesi #4 |

**Tanıtım Videosu**


Başlayanlar'a nasıl başlasam bilemiyorum. Yani duygu ve düşüncelerimi tam olarak bir araya toplayamıyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim ki, muhteşem bir kurguya sahip. Gerçekten bilim kurgu alanında aklıma gelince insanı dehşete düşüren ve filmi çıksa tek solukta izlenebilecek kalitede.
Olay Callie isimli bir kızı merkez olarak geçiyor. Bana yer yer Açlık oyunlar ve Katniss Everdeen esintisi gelse de , birbirinden ayrı ütopyaların, birbirinden ayrı karakterleri.

Genel olarak bakıldığında kitap biraz ''teen''. Ancak bir insanın değerlerine sahip çıkmak için neleri kaybetmeye göze alacağını çok güzel anlatıyor ve alttan alttan o duyguyu vermeyi kesinlikle çok ama çok iyi biliyor.
Olayların akışı ve bazı yerlerde olan durumlar hadi anım dedirtse de insanı sayfa akışından ve okuma hızından düşürmüyor. Yer yer durgunlaşan yapısıyla, yer yer artan hızıyla akıcılığı sağlayabilmiş bir bilim kurgu. 
Olay, virüse karşı çocukların ve yaşlıların aşılanmasıyla başlıyor. Bunlara Başlayanalar ve sonlayanlar diyoruz. Ortancalar ise öncelik sırasında olmadıkları için aşılanamıyorlar ve virüs yayıldığında 1 hafta içerisinde ölüyorlar. Başlayanlar kendi çabalarıyla hayatta kalmaya çalışırken, sonlar ise durumdan istifade ediyorlar. 
Hikaye tam bu kısımda başlıyor, Sonlayanların, başlayanlardan yararlanmaya çalışmasıyla.
Okuyabilirsiniz, kesinlikle okumalısınız.



Facebook sayfamızdaki çekilişimize katılmayı unutmayın! :)

Yorumlar

  1. Mimlendin! http://kitapsandali.blogspot.com.tr/2015/01/etkinlik-gecenin-yaratklar.html#comment-form

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Durkheim Öldü! - Arthur Asa Berger | Kitap Yorumu #52

***Tanıtım*** 1910 yılında, Londra'da, dönemin önde gelen sosyologlarının ve politik aktivistlerinin bir araya geleceği bir konferans toplanacaktır. "Toplumsal İlerleme" teması etrafında gerçekleşecek konferans Londra basınında günler öncesinden yankı bulmuş, gazete sütunlarında konuşmacıların fotoğrafları ve teorik yaklaşımlarını anlatan makaleler arz-ı endam eylemektedir. Fakat konferansa günler kala, tüm zamanların en ünlü dedektifi Sherlock Holmes'ün Baker Sokağı'ndaki evinin kapısı bir kadın tarafından çalınır. Artık yumrukların konuştuğu bir kavgayı ve mücevher hırsızlığını içine alan bir gizem, Holmes ve kadim dostu Dr. Watson tarafından çözülmeyi beklemektedir. İnsan eylemlerini açıklama amacındaki sosyal teori, bu sefer bizzat eylemlerin nedeni olmuştur. Holmes bizzat sosyal teoriyi soruşturmaya başlar, sorguladığı kişiler ise bu teorilerin yaratıcılarıdır: W. E. B. Du Bois, Emile Durkheim, Sigmund Freud, Vladimir Lenin, Georg Simmel, Beatrice Webb ve M

Buz Ateşi - Amanda Hocking (Kanin Günlükleri #1) | Kitap Yorumu #36

***Tanıtım*** Fantastik / Kurgu / Yabancı Orijinal İsim:  Frostfire (İngilizce) Sayfa sayısı:  328 Ebat:  13.8x21 cm Yayın Tarihi:  Mart 2016 ISBN:  978-605-09-2568-5 Buzlar ülkesi Kanada’nın derinliklerinde, troll kabilelerinin en güçlüsü Kaninler hüküm sürüyor. Uzun sarı saçları ve mavi gözleriyle Kaninler arasında hemen göze çarpan, on dokuz yasındaki Bryn, kabilesinden dışlanmış bir melez ve tek isteği, kralın seçkin muhafızlar ordusunda  kendine bir yer edinebilmek... Aşkları için seçkin konumlarından feragat eden anne babasının aksine, Byrn ülkesine ve halkına hizmet etmek, isinde en iyi olabilmek için her şeyden vazgeçiyor. Bryn’in bir de gizli bir amacı var: babasının canına kast eden eskinin muhafızı, şimdinin haini yakışıklı Konstantin’den intikamını alabilmek. Byrn’ın soluk kesen “Kanin Günlükleri” macerası Buz Ateşi ile alev alıyor. ***Yorum*** ''Demek biz...'' Duraksayıp dudaklarını yaladı. ''İnsan değiliz, öyle mi? Hayır, puma ile aslan ar

Ev Kızı Evren - Filiz Şakar | Kitap Yorumu #38

***Tanıtım*** Kitaplar, gizem ve cinayet; mükemmel birleşim. -Tess Gerritsen- Tess Gerritsen Ev Kızı Evren'in karakterlerinden biri, üstelik bu kitap için sarfettiği övgü dolu sözcükler kapakta yer alıyor. Ev Kızı Evren -Wattys 2015 Kazananı - 56 hafta boyunca Macera Kategorisi birincisi olarak kaldı - 54 bin yorum, 107 bin oy aldı. Salata yaparken bıçağı ne kadar hızlı kullandığınızla övündünüz mü hiç? Övünün ! Ya da beşinci katta cam silerken en uzak noktayı bile pırıl pırıl yapabilmek için ne kadar güç sarf ettiğinizi fark ettiniz mi? Edin! Peki, halıya dökülen mürekkebi nasıl çıkaracağınızı biliyor musunuz? Bilin! Bütün bunları bilince bir ev kızının neler yapabileceğine hayret etmeyeceksiniz. Ev Kızı Evren polisiye bir olayı mizahi diliyle anlatırken, heyecanla kalkıp en yakındaki tavayı sapından sıkıca kavramanızı sağlayabilir. Ve sıradan bir tavayla, bir kahraman yaratmış olabilir…  "Ben bir masal kahramanı değilim. Hiçbir zaman da olmayacağım. Ben bir ev kızıyım. Ger